Home > Diensten > Pleisterwerk

Pleisterwerk

Klik op de afbeelding voor meer voorbeelden

Met pleisterwerk houdt Stucadoorsbedrijf Van der Harg de techniek van het oude ambacht in ere. Het stucadoorsvak is immers een eeuwenoud beroep. Met klassieke technieken bereiken we vandaag de dag nog steeds fantastische resultaten.

 

Pleisterwerk is een dunne gipslaag van 3 tot 5 mm voor uw wanden en plafonds. Deze vorm van wand- en plafondafwerking voorziet uw woning van ongekende allure.

 

Hoe werkt het?
Bij traditioneel stucwerk krijgen de wanden een stevige opknapbeurt door een kuur met zand en cement of gipsmortel. Als de wanden gladgestreken zijn, zorgt een pleisterlaag voor een oogstrelende finishing touch. Pleisterwerk wordt nadien afgewerkt met latex, airless spuitwerk of met sierpleister.
 

Functioneel en decoratief
Pleisterwerk heeft verschillende functies. Perfect afgewerkte muren en plafonds zijn behang- of schilderklaar, ze zorgen voor isolatie en de waarde van uw woning stijgt. En natuurlijk…het oog wil ook wat. Kiest u voor traditioneel gestucadoorde muren en plafonds, dan kiest u voor een magnifieke uitstraling.

 

Geschikt voor renovatie en nieuwbouw
Pleisterwerk wordt ook wel traditioneel stucwerk genoemd. Denkt u meteen aan klassieke herenhuizen en nostalgische boerderijen? Dat kan, maar deze vorm is ook zeer geschikt voor nieuwbouwprojecten en eigentijdse woningen. Alles draait om het eindresultaat: strakke, puntgaaf afgewerkte muren en plafonds.
 

5 Jaar garantie. Kiest u voor Stucadoorsbedrijf Van der Harg, dan kies u voor 5 jaar garantie op binnenstucwerk. Meer weten? Lees hier snel verder.